bildet viser Oversiktsbilde Bergen

Høst = forberedelser

Mye tyder på at sommeren nærmer seg over i Bergen, og da er det på tide med noen tips om hva du kan gjøre for å sikre deg mot uvelkomne gjester i høst og vinter.

 

Rydde hagene klar til vinteren

Før høsten tar skikkelig tak kan det være en fordel å få klippet ned busker og annet som er vokst seg stort i løpet av sommeren, slik at ikke dette skaper gode gjemmesteder for gnagere i høst og vinter når kulden kommer. Dersom du har plomme-/epletre el.l. i hagen som har resultert i nedfallsfrukt – så må dette plukkes opp og fjernes. Selv om vi synes det er ekkelt å spise plommer som har lagt på bakken i 3 uker, så er dessverre ikke gnagere så kresen og dette kan være god næring for de – og kan bidra til at du får gnagere som etablerer seg på eiendommen din.

 

Det er dessverre så enkelt at jo nærmere huset ditt gnagere etablerer seg, jo større risiko er det for at de leter etter en vei inn til deg når tiden er moden for det.

 

Sikre hus og eiendom

I nyere tid er de fleste bolig som er bygget utstyrt med musebånd, men dette bør også kontrolleres. Noen pigger kan ha flyttet på seg, knekt el.l. – og da har du en svakhet som gnagere kan utnytte for å få tilgang til boligen din. Utstyr deg med et lite speil, og gå rundt boligen din å kontrollere at dette er på plass. Samme gjelder dersom du har utført sikring selv ved hjelp av hønsenetting eller rotte-/musebørste. Ting kan skje, og det som var tett og sikkert tidligere er ikke nødvendigvis det i dag.

 

Dersom kledningen din er under ca. 20 cm fra bakken, så anbefaler vi ikke å sikre med børste – da gnagerne kan få fatt på den og klare å dra den ut.

 

Husk at åpningene du ser etter er 6 mm for mus og 12 mm for rotter – og da bør alle åpninger over 6 mm sikres.

 

Annet å passe på

Det er viktig hele året at vi ikke har mat og lignende ligge på bakken, og vi bør være forsiktig med å mate fugler om vinteren. Fuglene finner seg mat selv, men dersom du absolutt ønsker å mate fuglene så prøv å gjør det i god avstand fra huset – og gjerne forskjellige steder fra uke til uke (slik at ikke gnagerne blir vant til å finne mat ett sted).

 

Dersom du synes denne listen ser lang ut, så er det også mulig å ringe til oss for å få en grundig inspeksjon av huset ditt til vinteren. Vi vil kunne gi deg gode tips og råd om hva som skal gjøres, og dersom du ønsker det kan vi også utføre arbeidet for deg.

En inspeksjon med rådgivning om hva som bør utføres koster fra kr 2 000,-. Dersom vi skal utføre arbeidet hos deg blir dette omgjort til en gratis befaring.

 

Du kan enkelt ringe for å booke tid på 94 45 32 55 eller sende en e-post til stian@bergen-skadedyrkontroll.no

GRATIS BEFARING

Ta kontakt på telefon 94 45 32 55 eller via nettsiden for en kostnadsfri og uforpliktende befaring.