bildet viser Maur

Med solen kommer også mauren

For mange av oss er det slik at maurene kommer på besøk om våren, og så lenge vi bare ser de i hagen bryr vi oss ikke så mye – men hva gjør vi når disse små gjestene kommer på kjøkkenbenken og andre steder i bo arealet vårt?

Selv om sukkermaur (som vi har mest av her på Vestlandet) stort sett er harmløse, er det likevel noe veldig ubehagelig med å ha maur der vi vil sitte å slappe av og se på tv eller der vi lager maten vår. Maur kan også lage seg reir i skadet treverk og isopor som er brukt i bygget, og slik ikke bare bli ett problem denne sesongen – men også kommende sesonger. Og i verste fall føre til ødeleggelser på treverket og isopor/isolasjon.

Hva gjør vi når maurene er kommet seg inn til oss?

For mange er det første som gjøres å kjøpe seg en spray som sprøytes der maurene blir observert, og når aktiviteten roer seg ned tenker vi problemet er løst. Men er det egentlig det? Med spray så klarer vi gjerne å ta de maurene som går over området vi sprayet på, men selve tuen overlever og fortsetter sitt arbeid. Den beste måten å angripe dette problemet på er å bruke ett åte som maurene tar med seg tilbake til tuen – og slik klarer vi å fjerne hele tuen. Dersom det er brukt sprøytemidler i forkant kan det gjøre det vanskelig for maur å få med seg åtet tilbake, så vi anbefaler å gå rett på åtebehandling. En annen ting er at sprøytemidler er vanskeligere å ha kontroll på, mens åtet blir liggende der det er lagt – og fraktes bare derfra av arbeidsmaur.

Forebygging

Det er dessverre vanskelig å forebygge mot maur, da de er en veldig naturlig del av hagene våre. Det finnes enkelte ting de foretrekker mer enn andre, som f.eks. heller/belegningsstein med sand underlag. Dersom du har gjentagende problemer med maur kan det være med på å redusere omfanget dersom du bytter sand underlaget med f.eks. grus, og reduserer vegetasjon som ligger tett på huset. Alle lufteventlier bør ha innsektsnetting på seg, og dersom det er lenge siden disse ble kontrollert kan det nå være en god mulighet til å sjekke at alle disse er hel fremdeles.

Kampanje frem til 15. juni

Dersom du har vært uheldig å fått besøk av faraomaur eller stokkmaur anbefaler vi at du søker profesjonell bistand så raskt som mulig. Dette er maurarter som krever mer å bli kvitt, og ikke minst kan situasjonen forverres dersom du gjør feil. Vi i Bergen Skadedyrkontroll tar gjerne en kostnadsfri befaring. Viser det seg at behandling trengs tilbyr vi frem til 15. juni 2022 en rabatt på hele 20%!

En maurbehandling koster som regel fra kr 3 500. Når vi har utført en åtebehandling vil problemet stort sett avta i løpet av noen dager, og maurene skal være vekke i løpet av en 14 dagers tid. Dersom det er mye maur igjen etter 14 dager foretar vi en ny befaring og åte utleggelse uten ekstra kostnad for kunden.

GRATIS BEFARING

Ta kontakt på telefon 94 45 32 55 eller via nettsiden for en kostnadsfri og uforpliktende befaring.