Torgeir hos Bergen Skadedyrkontroll i lift på oppdrag innen fuglesikring

De fire mest vanlige utfordringer for borettslag og sameier i Bergen og omegn

Borettslag og sameier i Bergen, som mange andre steder, står kontinuerlig overfor utfordringer knyttet til skadedyr. Våre erfarne skadedyrbekjempere Stian og Torgeir deler i denne artikkelen de mest vanlige problemene og utfordringene basert på til sammen nærmere tretti år i bransjen.

 

1. Rotter og mus

Borettslag og sameier i Bergen kan oppleve problemer med rotter og mus, spesielt i eldre bygninger eller områder med manglende vedlikehold. Skadedyrene kan komme inn i bygningene gjennom sprekker, kloakkledninger eller avløpssystemer og forårsake skade på strukturer og eiendeler. De kan også spre sykdommer og utgjøre en helsefare for beboerne.

 

2. Sølvkre og skjeggkre

Sølv- og skjeggkre er små insekter som trives i boligene våre. Sølvkre er avhengig av fuktighet for å utvikle seg, mens skjeggkre er insekter som kan dukke opp over alt i en bolig. Insektene kan være vanskelig å bli kvitt, og det kan medføre “byggingripende” tiltak for å få bukt med problemet. De kan også forårsake ubehag og gi ett inntrykk av manglende renslighet i bygninger. Bekjempelse av sølv- og skjeggkre kan kreve grundig rengjøring, fuktkontroll og på skjeggkre; åtebekjempelse.

 

3. Fugler

Fugler kan være en utfordring for borettslag og sameier ved å forårsake skader på bygninger, lage støyforstyrrelser, forurensning med avføring, tette takrenner og ventilasjonskanaler, samt skape helse- og sikkerhetsproblemer for beboere.

Profesjonelle skadedyrbekjempere kan løse fugleutfordringen ved å implementere avskrekkende tiltak, som fuglenetting, pigger og lyd- og lysskræmsler, for å hindre fuglene i å få tilgang til bygninger og områder.

 

4. Veps og bier

Borettslag og sameier kan også bli plaget av bier og veps, spesielt hvis det er reir i eller nær bygningene. Mens bier er viktige for økosystemet og bør håndteres med forsiktighet, kan veps være aggressive og utgjøre en helsefare for beboerne. Det er viktig å ta nødvendige forholdsregler og kontakte profesjonelle skadedyrbekjempelsesfirmaer for å håndtere bie- og vepsproblemer.

 

-For å takle skadedyrsproblemer er det viktig at styret i borettslag og sameier får på plass gode rutiner for forebyggende tiltak som regelmessig vedlikehold, reparasjon av sprekker og hull i bygninger, ordentlig oppbevaring av matavfall og søppel, og beboeropplæring om skadedyrforebygging sier daglig leder Stian Valestrand.

 

-Vi har erfaring med borettslag og sameier i Bergen og tar gjerne et møte for å vise hvordan vi har hjulpet andre avslutter Torgeir Valen.

GRATIS BEFARING

Ta kontakt på telefon 94 45 32 55 eller via nettsiden for en kostnadsfri og uforpliktende befaring.