bildet viser Bil Bergen Skadedyrkontroll AS

Skjeggkre bekjempes nå mer effektivt

Skjeggkre har siden de ble oppdaget i Norge utviklet seg til å bli et stort problem i husholdninger. Etter forskning gir nye metoder gode resultater til en vesentlig hyggeligere kostnad enn for noen år siden forteller skadedyrbekjemper og daglig leder, Stian J. Valestrand.

Kostnaden har falt betraktelig

Skjeggkre har siden de ble oppdaget i Norge utviklet seg til å bli et stort problem i husholdninger. Ikke fordi de gjør skade, men rett og slett fordi dette insektet er plagsomt å dele bolig med da de fleste synes det er ekkelt.

Mange som får skjeggkre i hus tenker også at dette er et problem som er utrolig vanskelig å løse, og gjerne koster ekstremt mye å kvitte seg med. Og slik var det i starten, men heldigvis ikke nå lengre. Ved hjelp av mye forskning er det nå funnet metoder som bekjemper over 90% av individene på en behandling (ca 98% ved to behandlinger) – og grunnet metodikk er også kostnaden gått drastisk ned. F.eks. kunne en enebolig koste 100.000,- å behandle mot skjeggkre før, mens det i dag gjerne koster rundt 3-6000,- pr. behandling.

 

Stian J. Valestrand, Daglig leder Bergen Skadedyrkontroll AS
Stian J. Valestrand, Daglig leder Bergen Skadedyrkontroll AS

 

Hva gjør du dersom du mistenker at du har skjeggkre?

Erfarne, Stian J. Valestrand forteller:

– Det første du bør gjøre dersom du mistenker skjeggkre i boligen din, er å sette ut noen limfeller som kan fange noen individer. Dersom du trenger slike feller kan du ta kontakt med oss og få de levert hjem dersom du bor i Bergensområdet, evt. kan det bestilles hos skadedyrbutikken.no. Pris ca 20,- pr. felle.

Når du har fanget noen individer kan dette sendes til oss, så vil vi se på det uten kostnad for deg – og gi deg tilbakemelding på hva du har fanget. Dersom det er fanget noe som bør/kan bekjempes kan vi også kommet med et forslag til løsning – og selvfølgelig pris på dette.

GRATIS BEFARING

Ta kontakt på telefon 94 45 32 55 eller via nettsiden for en kostnadsfri og uforpliktende befaring.